Koopwoningen in Amsterdam

Het aandeel koopwoningen in Amsterdam ligt tussen de 25% en 30%. Dit is een stuk hoger dan de 20% in 1999 maar ligt nog ver onder het landelijk gemiddelde van 54%. Van de koopwoningen in Amsterdam bestaat ongeveer 15% uit eengezinswoningen ten opzicht van 75% in de omliggende regio's.

De grote verschillen in koopwoningen in Amsterdam hebben vooral te maken met de dynamische functie die Amsterdam vervult. Starters op de woningmarkt vestigen zich in Amsterdam voor opleiding of werk. Na een aantal jaar stromen deze starters door naar grotere koopwoningen in Amsterdam of in de regio.

Ook is het krijgen van kinderen een belangrijke aanleiding voor mensen om op zoek te gaan naar een ruimere woning met een tuin. Maar niet alle gezinnen met kinderen willen de stad verlaten. Het oostelijk haven gebied en IJburg zijn ook populaire bestemmingen voor een nieuwe woning.

De makelaars van Housing You Makelaars kennen als geen ander de wereld van de koopwoningen in Amsterdam. Met zeer scherpe tarieven, degelijke service en een professionele kijk op het makelaarsvak in Amsterdam kunt u bij ons terecht voor al uw vragen.

Meer info? Vul het contactformulier in dan nemen wij contact met u op!

Zie ook de volgende links: